lördag 2 oktober 2010

Gröna tomater


Tomaterna i växthuset hann inte blir röda innan det blev för kallt (De flesta var större än dem på bilden, men jag glömde fota!). Brukar göra marmelad av den sista gröna skörden, den här gången ur minnet, och den blev bra ändå. Någon kanske tycker att det är lite mycket socker, men jag tycker att det krävs för att det ska smaka marmelad. Jag ”fuskar” också alltid och används syltsocker (med pektin i) så behöver jag inte bekymra mig för att den inte ska bli tillräckligt fast. Den här gången kompletterade jag med citroner för mer smak. Någon gång har jag använt strimlad färsk ingefära istället, jättegott det också.

1 kg gröna tomater
3 citroner
1 kg syltsocker
3 dl vatten

Hacka tomaterna i små bitar. Skala citronerna (enbart det gula som är utanpå ska vara med) och finstrimla skalen. Skär citronen i skivor och skär bort det vita runt om. Skär resten i småbitar. Inga kärnor med. Lägg i en gryta tillsammans med vatten och socker. Koka upp och låt koka kraftigt i 15 minuter. Skumma under tiden. Klart!

Inga kommentarer: